Ο νέος πρεσβευτής του συλλόγου, Dr Thomas Zgonis από το San Antonio, Texas, USA!

Ο νέος πρεσβευτής του συλλόγου, Dr Thomas Zgonis από το San Antonio, Texas, USA!

2 Οκτωβρίου, 2023

Η ομάδα Α. Σ. ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ – ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει το νέο Πρεσβευτή του συλλόγου, Dr Thomas Zgonis από το San Antonio, Texas, USA!

 

Ο Thomas Zgonis, DPM, FACFAS είναι Διευθυντής του Methodist Diabetic Foot and Ankle Institute (DFAI) και Fellowship Director of Reconstructive Foot and Ankle Surgery στο Methodist Hospital στο Σαν Αντόνιο του Τέξας. Είναι πιστοποιημένος τόσο στη Χειρουργική Πέλματος όσο και στην Επανορθωτική Χειρουργική Πίσω ποδιού/Αστραγάλου από το Αμερικανικό Συμβούλιο Χειρουργικής Πέλματος και Αστραγάλου και είναι Μέλος του Αμερικανικού Κολλεγίου Χειρουργών Πέλματος και Αστραγάλου.


Ο Δρ Ζγώνης είναι παγκοσμίως γνωστός για την τεχνογνωσία του στην αποκατάσταση του διαβητικού ποδιού και του αστραγάλου, συμπεριλαμβανομένου του διαβητικού ποδιού Charcot, της πρόληψης του ακρωτηριασμού και της διόρθωσης παραμόρφωσης με κυκλική εξωτερική στερέωση. Είναι αναγνωρισμένος επικεφαλής, λέκτορας και συγγραφέας στις μεθόδους και την εφαρμογή της συσκευής Ilizarov για εξωτερική στερέωση και πλαστική χειρουργική αποκατάσταση του διαβητικού ποδιού και αστραγάλου. Εκτός από το ότι ταξίδεψε εκτενώς στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε όλο τον κόσμο για να εκπαιδεύσει γιατρούς και χειρουργούς που ενδιαφέρονται για την αποκατάσταση του διαβητικού κάτω άκρου, έχει δημοσιεύσει εργασίες σε πολλά κεφάλαια πανεπιστημιακών βιβλίων, άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και είναι ο εκδότης εγχειριδίων του Surgical Reconstruction of the Diabetic Foot and Ankle (1η και 2η Έκδοση), External Fixators of the Foot and Ankle, and Revisional and Reconstructive Surgery of the Foot and Ankle. Συμμετέχει ενεργά στη συντακτική επιτροπή πολλών ιατρικών περιοδικών και είναι ο ιδρυτής και επιστημονικός πρόεδρος του ετήσιου Methodist International Lower Extremity Symposium (MILES) (www.miles-sa.com) στο Σαν Αντόνιο του Τέξας, συνεχίζοντας το συνεργατικό του όραμα με πολλαπλές ιατρικές και χειρουργικές μεθόδους στη θεραπεία του διαβητικού ποδιού.


Η αγάπη του για το παιχνίδι του ποδοσφαίρου ξεκίνησε από την παιδική του ηλικία, όταν έπαιξε νεανικό και αγωνιστικό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στα Γρεβενά, στην Ελλάδα, γεγονός που τελικά τον οδήγησε να παίξει σε κολεγιακό επίπεδο για την ομάδα ανδρών ποδοσφαίρου του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης στη Βοστώνη, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής . Επιλέχθηκε στην ομάδα του Little East Soccer Conference Team και στην Επίλεκτη Ομάδα της Εθνικής Ένωσης Προπονητών Ποδοσφαίρου της Αμερικής (NSCAA), ενώ έπαιζε για την Ανδρική Ομάδα Ποδοσφαίρου του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης της Βοστώνης. Μέχρι σήμερα, εξακολουθεί να κατέχει ένα από τα υψηλότερα ατομικά ρεκόρ σεζόν σε σκοράρισμα γκολ και ασίστ. Επιπλέον, επιλέχθηκε και έπαιξε για την ομάδα ποδοσφαίρου All-Massachusetts State Soccer σε διάφορα τουρνουά State Cup. Συνέχισε να παίζει αγωνιστικό ποδόσφαιρο σε ανοιχτά και κλειστά γήπεδα στη Μασαχουσέτη, την Αϊόβα, την Πενσυλβάνια, το Κονέκτικατ και το Τέξας. Οι σύνθετες δεξιότητές του ως ποδοσφαιριστής, εκπαιδευτικός, μέντορας και χειρουργός τον οδήγησαν να προσφέρει μια μοναδικά δυναμική προοπτική ως προπονητής ποδοσφαίρου νέων.


Ο Δρ Ζγώνης είναι προπονητής με άδεια εθνικής εμβέλειας και κατέχει την άδεια USSF National D. Προπονεί ενεργά στο ποδόσφαιρο επίλεκτων νέων τα τελευταία 5 χρόνια με την San Antonio Athletic FC (www.saathletic.com). Το πάθος του για το παιχνίδι και την προπονητική σε επίπεδο νέων σαν περήφανος πατέρας ο ίδιος, τον διακρίνουν ως άτομο που προωθεί την ιδέα ότι η «ειλικρίνεια, η σκληρή δουλειά και η ταπεινότητα» είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχίας τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου.